Nincs autód az esküvői sokaság szállításához?

Erre a legyszerűbb megoldás, ha bérelsz. Több kisbusz közül választhatod ki a számodra megefelelőt. És hogy a szonda se mutasson bírság gyanús értéket, válaszd hozzá a sofőr szolgáltatásunkat. Ezen sem kell már golnolkodnod...most válassz ruhát.

Mercedes Viano 2.2 CDI 8 fős kisbusz

 
Slide toggle
Ügyfélszolgálat: info@felicitaszalon.hu +36/30-611-9144

Bevásárlókosár

0db - 0Ft
Az Ön kosara üres!

Esküvői kiadások

by mcsaba | Posted in Váratlan kiadások | 1 comment/s. | 2377 views on this post

(forrás: http://avea.hu/blog/varatlan-eskuvoi-kiadasok/)

Az esküvő tervezését célszerű mindig a büdzsével kezdeni, de ha még egyáltalán nem tájékozódtál az árak felől, akkor nehéz miből kiindulni: mennyibe kerül majd az esküvői ruha kikölcsönzése, mennyiért lehet menüt varázsolni az asztalra, mit kérnek egy csokorért? Biztosan előrelátóan fogod megtervezni az esküvődet, de lesznek olyan váratlan kiadások, melyekre nem gondolsz majd. Most minden apróságot számba veszünk, amire nem gondolnál:

Próbafrizura és próbasmink

Az esküvőn viselt frizurádat és sminkedet ugye szeretnéd előre kipróbálni? Ha megbízol a készítőjében, kockáztathatsz, ellenkező esetben egy próbasmink és próbafrizura nem árt. A próbasminknél több smink közül tudod kiválasztani a legmegfelelőbbet, kísérletezzetek sötétebb vagy pasztellszínű rúzzsal, tussal vagy szemhéjpúderrel, hiszen a nagy napon már nem lesz idő a variálásra.
A frizurát ha nem is teljes pompájában készíti el a fodrász, érdemes beugrani előtte egy pár fotót megmutatva a tableteden, mobilodon vagy nyomtatásban, és ő azt a fejedre tűzi nagy vonalakban. Emellett konzultál veled, mi az ami a te arcformádhoz is jól mutat majd, figyelembe véve a fátyladat, a ruha nyakkivágását vagy egyéb befolyásoló tényezőt. Azt is jó ha tudod, hogy a hajtípusod is befolyásolja majd a végeredményt, mert vékony szálú, egyenes hajból nem lehet elkészíteni ugyanazt amit egy vastag szálú göndör hajból…
Várható költség: a próbafrizura és próbasmink ára megközelítőleg 5000 -5000 Ft, ellenkező esetben gyanakodhatsz, hogy le akarnak húzni. Ez nagyjából az esküvői frizura / smink árának fele.

Próbálj ki több sminket, amíg még van időd
Próbálj ki több sminket, amíg még van időd

Kaúció

Az esküvői ruha bérléskor, amennyiben nem vásárolod a ruhát, kauciót kell majd letenned, ami a nem várt foltok, szakadások megjavítására lesz félretéve. Előfordult már hogy valaki megtartotta a ruhát emlékbe, emiatt érthető, ha a kölcsönzők is igyekeznek bebiztosítani magukat. Bár minden kölcsönzés után tisztítóba viszik a ruhákat ami benne van az alapárban, fel kell készülni arra is, hogy a kauciót nem látod viszont. Vigyázz tehát a ruhádra!
Várható költség: 10 000 Ft-tól akár 80 000 Ft-ig

A kölcsönzőkben számíts a kaúcióra is!
A kölcsönzőkben számíts a kaúcióra is!

Esküvői fehérnemű

Az esküvői fehérnemű kérdéskörét már korábban körüljártuk, előfordulhat, hogy erre az alkalomra be kell majd ruházni egy új melltartóra vagy bugyira, esetleg alakformáló fehérneműre, egy szép új harisnyára, mert itt nem fordulhat elő, hogy felszaladt szemű harisnyát viseljen a menyasszony, vagy látszódjon a melltartó pántja, tökéletesnek kell lennie az alsóneműnek is!
Várható költség: kb. 15 000 Ft

Frissítők, falatkák

Bár számodra a nagy nap egy óriási rohanás és kapkodás, a násznép számára lesznek olyan pillanatok, amik lassan vánszorognak, és várakozással telnek. Pl. amíg várnak rád a szertartás előtt. Nagy melegben célszerű számukra frissítőt, vizet kínálni (alkoholt csak akkor, ha már nem kell utána kocsiba ülni, de akkor sem tanácsos éhgyomorra), esetleg pogácsákkal, kis szendvicsekkel (DuranMcKiwan’s) készülni.
Várható költség: fejenként 500 Ft (1 üveg ásványvíz/ üdítő + harapnivaló)
Kosarakat és terítőket is vehetsz a tálaláshoz, de olcsóbb, ha otthonról hozza őket valaki.

Kis szendvicsekkel csillapítható az éhség
Kis szendvicsekkel csillapítható az éhség

Felszolgálási díj

Egyes helyszíneken megengedik, hogy külön szerezd be a szeszesitalt (töményeket elsősorban), mivel tudják, hogy ez egy tetemes költség lehet. A felszolgálását viszont jogosan felszámolják majd neked, ezt előre érdeklődd meg, mennyiért teszik, vagy grátiszba kapjátok ezt a lehetőséget. Mindenesetre már az is értékelendő, ha erre lehetőség van, mert a vendéglátóhelyeken igen drágák a röviditalok.

Személyzet

A fotós, a dj, az esküvőszervező, a ceremóniamester és a további segítők vacsoráját se felejtsd el!
Gondoskodj az esküvőn keményen dolgozókról is, ne maradjanak éhen. Illik őket is megvendégelni az esküvőn, ne a sarokból nézzék, ahogy a násznép jóllakik.
Várható költség: fejenként 1-1 menü ára

A vendégek közt szoríts helyet a fotósodnak és a DJ-nek is
A vendégek közt szoríts helyet a fotósodnak és a DJ-nek is

Boríték, bélyeg

Az esküvői meghívó feladása egy szép borítékban, bélyeggel történik. A postai költségekről a Magyar Posta hatályos díjszabása tájékoztat minde belföldi mind külföldi küldemények esetében.
Várható költség: boríték + bélyeg, kb. 250 Ft / fő

Színes boríték és bélyegek
Színes boríték és bélyegek

Köszönetajándék

Az esküvő végén nyugaton szokás ajándékot adni a násznépnek valami apró csecsebecse formájában. Itthon a süteménycsomagolás a “klasszikus változat”, vagy manapság az esküvő tematikájához illeszkedő kedves emlék, mint gesztus. Ha nincs valami kedves kis ötleted ami az esküvőd tematikájához kapcsolódik, nem szükséges mindenáron olyan kacatokat adnod, amik évek múltán a kukában végzik, lásd zöld esküvő című blogbejegyzésünket. Ajándékba inkább vigye haza mindenki a menükártyát, vagy maradjunk a süteményes verziónál, amit egy csinos kis papírdobozba csomagolunk.

 

Köszönetajándék cukorkák
Köszönetajándék cukorkák


Várható költség: 500 Ft / fő

 

Taxi

A buli végén (úgy hajnali 4 óra tájt) haza szeretnél jutni, de rengeteget ittál, és a barátaid is, a rokonok pedig már rég eltűntek? Hogyan juttok majd haza? Valószínűleg taxival. A taxi díjai az egységesítés óta megdrágultak, a tarifákról itt tájékozódhatsz:
Várható költség: http://www.utvonaltervezo.com/taxi-viteldij-kalkulator/

Nászút

A nászútra is gondolj! Nem csak útiokmányokra, de költőpénzre is szükségetek lesz, pont miután kiköltekeztétek magatokat az esküvőn. Ha nem akarsz vízummal bajlódni, válassz úti célt a vízummentesen látogatható országok listájából. Tengerpartra egy vadiúj bikini nélkül nem indulhatsz el újdonsült férjeddel, úgyhogy erre is különíts el pénzt, hogy az egyéb, nyaraláshoz kapcsolódó dolgokról ne is beszéljünk. Ráadásul ha nem all inclusive foglaltál szobát, akkor biztosan nem akarsz majd első közös utatokon a vacsorán spórolni.

 

A nászútra is tartogass pénzt
A nászútra is tartogass pénzt


Várható költségek:
Az útlevél 18-70 éves korig 10 évre 14 000 Ft, de akár 5 évre is kérhető, ekkor 7500 Ft-ba kerül.
A vízum költsége 10 000 – 30 000 Ft között változik.

 

 

Fotók: Shutterstock, Flickr

Hozzászólás (1)

Szólj hozzá

Neved:


Értékelés: Nem tetszik           Tetszik

Írd be a kódot:
Hozzászólásod: Note: HTML is not translated!

Ügyfeleink mondták

Akció!

" Kezdjük az évet egy kis kedvezménnyel! Január végéig minden ruha 30% kedvezménnyel kölcsönözhető! "
Felicita Szalon

Ők a legjobbak!

" Ők a legjobbak! Profizmus! Segítőkészek, türelmesek, kedvesek! Köszönöm Nekik, hogy az esküvőmön olyan ruhában lehettem, mint amilyenről kislányként álmodtam!!! "
Kalányosné Szolik Zsuzsanna

Mindenkinek csak ajánlani tudom...

" Sok üzletben jártunk, de volt ahol végig se hallgattak mit akarunk, mutattak kb 2 nem tetsző ruhát és ott hagytak. Volt ahol ja mire kell ez van és kész ..kijöttünk. A Felicita szalonban kedvesen meghallgattak, nem mondtak nemet semmire sőt segítséget kaptunk, tanácsot és odafigyelést. A Lányom tényleg gyönyörű volt, ragyogott és a ruha maga volt a tökéletesség. Nagyon sok elismerést kaptunk és ismeretlenek fotózták. Mindenkinek csak ajánlani tudom csalódni nem fog az biztos. < ... "
Zoltánné Mayer
Webdesing, 3d megjelenés: Powred by smarti.xyz
© 2017 | Minden jog fenntartva!